Certificaten

Voeg een certificaat toe dat de gebruiker kan downloaden!

Geschreven door Floor Takman
Deze week bijgewerkt

Wil je dat de gebruiker bij het afronden van een leeractiviteit of Learning Playlist een certificaat krijgt? Dat kun je in orde maken met de certificaat functionaliteit. De gebruiker kan dit certificaat downloaden vanuit zijn afgeronde leeractiviteiten. In dit artikel wordt uitgelegd hoe het instellen van certificaten werkt.

Hoe stel ik in dat een gebruiker een certificaat krijgt?

Je stelt per leeractiviteit in of de gebruiker een certificaat krijgt bij afronding van deze leeractiviteit. Standaard staat deze instelling uit als je een nieuwe leeractiviteit hebt aangemaakt.

Open via 'Cursussen' de leeractiviteit en ga naar de tab 'Instellingen'. Als je wil dat een gebruiker een certificaat krijgt na afronding van deze leeractiviteit, dan kun je het schuifje bij 'Gebruiker ontvangt certificaat na afronding' aanzetten.

Hoe stel ik de look & feel van het certificaat in?

Je kunt de achtergrond van het certificaat zelf uploaden. We leggen je stap voor stap uit hoe het werkt:

• Ga naar 'Instellingen' in het menu. Dit is het icoon met het tandwieltje in de menubalk.

• Klik hier op het tabblad 'Design'.

• Links onderin staat het blok 'Certificaat'. Hier kan je een achtergrond die bij jullie huisstijl past uploaden voor het certificaat. Gebruik hiervoor een afbeeldingsformaat zoals bijvoorbeeld .jpg

Hieronder zie je een voorbeeld. Het witte vlak bevat de gegevens van de gebruiker en welke leeractiviteit de gebruiker succesvol heeft afgerond. Dit deel van het certificaat wordt automatisch gegenereerd. Je hoeft dus alleen de achtergrond bij ons aan te leveren. Hiervoor is 842 x 595 pixels de beste resolutie.
ā€‹

Let op!
Om het design van jouw online academy te kunnen aanpassen heb je wel de juiste rechten nodig, namelijk 'Basisinstellingen' en 'Design beheren'. Lees in dit artikel over rollen en rechten hoe je dat kan doen.

Hoe kan ik zien hoe het certificaat er uit komt te zien?

Om het certificaat te kunnen zien zoals een gebruiker dit ook ziet, kun je als test gebruiker een leeractiviteit waar in certificaat voor ingesteld is afronden. Een korte microlearning is hiervoor de makkelijkste optie. Hoe je als gebruiker een leeractiviteit test, kun je lezen in dit artikel. Door bij de afgeronde leeractiviteiten op het icoontje voor het certificaat te klikken, kun je het certificaat downloaden.

Certificaten in verschillende talen

In de online academy kunnen verschillende talen ingesteld worden voor zowel de gebruiker als de beheerder. De standaard tekst in het certificaat wordt getoond in de taal die aan het account van de gebruiker gekoppeld is.

Hoe kan ik als beheerder of manager het certificaat van een gebruiker zien?

Via Mijn Team kun je als beheerder of manager het certificaat van een gebruiker inzien. Hiervoor zoek je via Teamleden de gebruiker op. Op de pagina van de gebruiker kun je vervolgens via Leeractiviteiten de betreffende leeractiviteit opzoeken. Als de gebruiker een certificaat heeft voor deze leeractiviteit, is deze te openen door op het certificaat icoontje in de tegel van de leeractiviteit te klikken.