Eigen domeinnaam academy

Lees hier hoe je de URL van je academy aan kan passen naar een eigen URL

Floor Takman avatar
Geschreven door Floor Takman
Meer dan een week geleden bijgewerkt

De URL van je academy is standaard klantnaam.rakoo.com. We kunnen dit aanpassen naar een URL op jullie eigen domein. Hier ondersteunen we jullie graag bij. Daarbij zorgen we er ook voor dat de nieuwe URL voorzien wordt van een SSL certificaat. Neem hiervoor contact op met je Customer Succes Manager of via support.

Stappenplan voor het wijzigen van de academy URL

• Jullie geven aan wat de URL moet worden. Deze URL wordt daarnaast door jullie aangemaakt. Gebruikelijk is om een URL in de vorm van academy.klantnaam.nl te gebruiken.

• Binnen jullie DNS instellingen maken jullie een CNAME record aan dat verwijst naar api.rakoo.com. Dat ziet er als volgt uit:

Recordnaam:            Type:     Inhoud:
academy.klantnaam.nl CNAME api.rakoo.com.

Let op: de punt achter api.rakoo.com. hoort erbij.

• Zodra de DNS wijziging gedaan is door jullie, geef je dit aan ons door. We zullen vervolgens het SSL certificaat in orde maken.

• Nadat ook het SSL certificaat in orde is, zullen we de URL van jullie academy daadwerkelijk wijzigen. Dit betekent dat er vanaf dat moment door gebruikers en beheerders niet meer via de oude URL ingelogd kan worden.

ā€‹

ā€‹