Smart Assistant

Krijg ondersteuning van de Smart Assistant bij het slimmer creëren van content

Floor Takman avatar
Geschreven door Floor Takman
Meer dan een week geleden bijgewerkt

De Smart Assistant ondersteunt je bij het creëren van content. Brainstorm met de Smart Assistant bijvoorbeeld over een onderwerp voor je e-learning, of laat de Smart Assistant de schrijfstijl van je tekst aanpassen. In dit artikel leggen we de verschillende functionaliteiten van de Smart Assistant uit.

Welke mogelijkheden biedt de Smart Assistant?

Brainstormen

Brainstorm met de Smart Assistant als je wel het onderwerp voor je e-learning weet, maar nog inspiratie nodig hebt voor content. De Brainstorm functionaliteit zie je op de overzichtspagina van je e-learning, boven het blok waar je de introductietekst kunt toevoegen. In het brainstorm venster geef je de onderwerpen op waar je over wil brainstormen. De uitkomst kun je vervolgens kopiëren of je kunt een nieuwe brainstorm starten.

Introductieteksten schrijven

Laat de Smart Assistant de introductie van je e-learning schrijven, zo hoef je zelf alleen nog maar te puntjes op de i te zetten. Deze functionaliteit vind je op de overzichtspagina van je e-learning, boven het blok waar je de introductietekst kunt toevoegen. Geef het onderwerp (of de onderwerpen) op waar de introductie over moet gaan. De uitkomst wordt met de knop 'Gebruik deze tekst' automatisch toegevoegd aan de introductie van je e-learning. Hierna kun je uiteraard zelf de tekst nog aanpassen.

Vertalen

De Smart Assistant kan de teksten uit je leeractiviteit voor je vertalen. Selecteer de tekst die je wil vertalen en klik in het menu om de tekst te bewerken op de drie sterretjes. Hier kies je vervolgens voor 'Vertalen' en selecteer je de gewenste taal. Met de knop 'Gebruik tekst' zorg je ervoor dat de vertaalde tekst overgenomen wordt in je leeractiviteit. Je kunt de tekst daarna zelf nog aanpassen.

De Smart Assistant kan vertalen naar de volgende talen:

• Nederlands

• Engels

• Duits

• Frans

• Spaans

• Pools

• Hongaars

• Slowaaks

Voor het vertalen van een leeractiviteit of leervorm, kun je eerst het origineel dupliceren. Hoe je dit doet, lees je in dit artikel.

Tekst herschrijven

De Smart Assistant kan je helpen met het herschrijven van je tekst. Bij de volgende veranderingen kan de Smart Assistant je ondersteunen:

• Korter maken

• Langer maken

• Schrijfstijl veranderen

• Spelling verbeteren

Om de Smart Assistant je tekst te laten herschrijven, selecteer je eerst de tekst. Vervolgens klik je in het menu om de tekst te bewerken op de drie sterretjes, en selecteer je de gewenste optie. Met de knop 'Gebruik tekst' zorg je ervoor dat de herschreven tekst overgenomen wordt in je leeractiviteit. Je kunt de tekst daarna zelf nog aanpassen.

Keuzevraag genereren

Op basis van de inhoud van je leeractiviteit, kan de Smart Assistant een keuzevraag genereren. Dit is een vraag inclusief antwoordmogelijkheden en het juiste antwoord. Klik hiervoor onderaan de e-learning op 'Vraag' en vervolgens op 'Keuzevraag'. Hierna kun je kiezen voor 'Vraag genereren'. Met de knop 'Gebruik deze vraag' kun je de vraag vervolgens toevoegen aan je leeractiviteit. Hierna kun je de vraag zelf eventueel nog aanpassen.

Aanvullen antwoordmogelijkheden keuzevraag

Heb je zelf een keuzevraag met het juiste antwoord gemaakt? Soms is het lastig om dan ook nog een aantal foute antwoorden te bedenken. De Smart Assistant kan je helpen met het aanvullen van antwoordmogelijkheden. Voeg hiervoor eerst zelf een keuzevraag toe en vul het juiste antwoord in. Met de knop 'Vul antwoordopties aan' kun je de Smart Assistant extra antwoordmogelijkheden laten genereren. Deze kun je daarna zelf eventueel nog aanpassen.