Import- en exportfunctie

Op welke plekken in je online academy kan je gebruikmaken van de import- en exportfunctie?

Floor Takman avatar
Geschreven door Floor Takman
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In de online academy kan je op verschillende locaties de import- of exportfunctie gebruiken. Hiermee kan je bijvoorbeeld een grote groep gebruikers tegelijkertijd inschrijven voor een leeractiviteit, of een uitdraai maken van de voortgang van al je gebruikers binnen kwalificaties. In dit artikel lees je over hoe het precies werkt en over alle verschillende mogelijkheden.

Importbestand

Met een importbestand kan je bulk wijzigingen aan gebruikers in je online academy doorvoeren. Wil je bijvoorbeeld een grote groep gebruikers tegelijkertijd verwijderen uit de online academy? Of meerdere gebruikers tegelijkertijd inschrijven voor een x aantal leeractiviteiten? Dan kan je daar het best een importbestand voor gebruiken.

Wat zijn de verschillende importsoorten?

Hieronder zie je welke verschillende soorten imports je in de online academy kan doen. Klik op de soorten om meer te lezen over de precieze werking.

Exportbestand

Met een exportbestand kan je gegevens die in de online academy staan exporteren om bijvoorbeeld op te slaan op je computer of te delen met collega's. Hieronder behandelen we de verschillende locaties waar je exportbestanden kan maken. De mogelijkheid om een exportbestand te maken, is te herkennen aan het pijltje naar beneden ⬇. Op de meeste plekken is het mogelijk om de hele tabel te exporteren, of alleen de huidige weergave op basis van de filters die je aan hebt staan.

Elk exportbestand dat je maakt, komt terecht in het downloadcentrum. Vanaf hier kan je het bestand downloaden.

Waar maak je de verschillende exportbestanden?

• Gebruikers: Een overzicht van alle gebruikers in de online academy.

• Cursussen: Een overzicht van alle deelnemers per leeractiviteit inclusief hun voortgang.

• Mijn Team:

• Leeractiviteiten: Een overzicht van alle deelnemers per leeractiviteit inclusief hun voortgang.

• Learning playlists: Een overzicht van alle deelnemers per Learning playlist inclusief hun voortgang.

• Kwalificaties: Een overzicht van alle deelnemers en hun kwalificaties.

• Organisatiestructuur: Een overzicht van de bedrijven en/of afdelingen in de online academy.

• Facturatie:

• Maandelijks: Een overzicht van de nieuwe of verlengde gebruikers die in de geselecteerde maand zijn toegevoegd.

• Alle gebruikers: Een overzicht van alle actieve gebruikers binnen deze omgeving.

• Totaal export: Een overzicht van de nieuwe en verlengde gebruikers van verschillende omgevingen binnen jouw groep.

• Administratie: Stel je eigen administratie-export samen door de kolommen te selecteren.