Beheren
Beheerders
Bewerkrechten voor leeractiviteiten

Geef beheerders rechten om specifieke leeractiviteiten te mogen bewerken

Floor Takman avatar
Geschreven door Floor Takman
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met bewerkrechten bepaal je welke beheerders toegang krijgen tot welke leeractiviteiten. Zo kan je bepalen dat beheerder X bijvoorbeeld toegang krijgt tot alle leeractiviteiten die jullie in de academy hebben staan, terwijl beheerder Y slechts toegang tot een aantal leeractiviteiten krijgt. Zo kan je voorkomen dat alle beheerders zomaar alle leeractiviteiten kunnen bekijken, bewerken of zelfs verwijderen!

Hoe geef ik beheerders bewerkrechten voor een leeractiviteit?

Je kunt per leeractiviteit bepalen welke beheerders bewerkrechten voor de leeractiviteit mogen hebben. Om een beheerder toegang te kunnen geven tot een leeractiviteit moet hij wel over de juiste rol met rechten beschikken. We leggen je hier stap voor stap uit hoe je een beheerder bewerkrechten geeft voor een specifieke leeractiviteit:

• Geef de beheerder die je bewerkrechten voor een leeractiviteit wil geven het recht 'Nieuwe leeractiviteiten aanmaken & bewerken'. Hoe je dit doet, lees je in het artikel over rollen & rechten.

• Ga naar 'Cursussen' in het menu en zoek de betreffende leeractiviteit op.

• Ga naar de 'Instellingen'-tab.

• Klik op de knop 'Toevoegen' in het vak 'Beheerders toevoegen'.

• Selecteer de beheerders die je bewerkrechten tot de betreffende leeractiviteit wil geven.

• De geselecteerde beheerders kunnen vanaf nu deze leeractiviteit bekijken, bewerken en verwijderen.

🚨 Let op! Je kunt bij leeractiviteiten alleen beheerders toevoegen die het recht 'Nieuwe leeractiviteiten aanmaken & bewerken' hebben. Beheerders die het recht 'Alle leeractiviteiten beheren' hebben kan je hier niet toevoegen. Zij hebben standaard al toegang tot alle leeractiviteiten.