AFAS App connector

Maak een App connector aan in AFAS Profit, om te koppelen met jouw online academy

Floor Takman avatar
Geschreven door Floor Takman
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In AFAS Profit kun je een App connector aanmaken, om een koppeling met jouw online academy in te richten. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je deze App connector aanmaakt.

Stap 1: Nieuwe app connector toevoegen

1. Log in op AFAS Profit.

2. Navigeer naar Algemeen / Beheer / App connector.

3. Klik op Nieuw.

4. Voeg een nieuwe App connector toe met deze instellingen:

1. Omschrijving: Rakoo.

2. Automatisch token genereren: Ja.

3. Maak een nieuwe gebruikersgroep aan: Ja.

4. Maak een nieuwe gebruiker aan: Ja.

Stap 2: GetConnectoren toevoegen

1. Klik in de App connectoren-wizard op Volgende voor het toevoegen van GetConnectoren.

2. Klik op Acties > Importeren om de GetConnector te importeren die je van Rakoo ontvangen hebt. Vraag bij je Customer Success Manager op welke GetConnector je moet importeren.

Stap 3: Token genereren

1. Klik op Voltooien.

2. Het gegenereerde token moet worden ingesteld in Rakoo zodat de autorisatie kan plaatsvinden. Deel het token daarvoor met je Customer Success Manager.

Stap 4: Mapping bespreken

Samen met je Customer Succes Manager ga je kijken naar de functionele eisen. Welke welke data wil je binnen Rakoo beschikbaar maken of voor welke doelgroepen wil je Rakoo beschikbaar maken. Als de functionele eisen duidelijk zijn, dan krijg je van ons een overzicht van de mapping. In deze mapping kan je zien welke datavelden wij vanuit de GetConnector ontvangen en hoe wij deze gaan linken aan de datavelden binnen Rakoo. Uiteraard is het doel om alleen de noodzakelijke velden beschikbaar te maken in Rakoo.