LinkedIn Learning

Breid je Bibliotheek uit met leeractiviteiten van LinkedIn Learning

Floor Takman avatar
Geschreven door Floor Takman
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wat is LinkedIn Learning?

LinkedIn Learning biedt een groot aantal online trainingen over veelgevraagde werknemersvaardigheden aan. Deze trainingen kun je integreren in je online academy. Zo kunnen je medewerkers via de online academy direct deze trainingen volgen.

Waarom LinkedIn Learning koppelen aan mijn online academy?

• Ruim aanbod aan trainingen over veelgevraagde vaardigheden

• Gemakkelijk geïntegreerd in jouw online academy

• Zelf kiezen welke LinkedIn Learnings beschikbaar zijn in de Bibliotheek

• LinkedIn Learnings toevoegen aan Learning Playlists met eigen trainingen

Hoe maak ik de koppeling in orde?

Om de LinkedIn Learning beschikbaar te maken vanuit je online academy, heb je toegang tot LinkedIn Learning nodig. Dit is een betaalde functionaliteit.

De koppeling tussen LinkedIn Learning en jouw online academy gaat via LTI 1.3. LTI neem de gehele koppeling inclusief het aanmaken van een gebruiker, inschrijven van de gebruiker en de Single sign-on voor zijn rekening.

Om LTI 1.3 te gebruiken, moet deze integratie eerst aangemaakt worden bij de 'Integraties'. Volg hiervoor onderstaande stappen.

• Ga naar 'Integraties' in de menubalk

• Kies voor 'LTI 1.3' bij 'Trainingaanbieder'

• Kies voor 'Nieuwe content provider toevoegen'

• Vul de gegevens in, vanuit het andere systeem:

• Naam: deze mag je zelf invullen

• OIDC URL (ook wel authentication URL)

• JWKS URL

• Optioneel Redirect URI's

• Zet de integratie op 'Geactiveerd' en sla op

• Onder 'Gegevens voor de andere partij' zie je de gegevens die je nodig hebt om aan de kant van LinkedIn Learning de LTI koppeling in orde te maken.

Vervolgens maak je een leeractiviteit in Rakoo aan, waarin je via LTI een LinkedIn Learning beschikbaar maakt. Hiervoor volg je onderstaande stappen.

• Ga naar 'Cursussen' in de menubalk

• Klik rechtsboven op 'Toevoegen' en kies hierbij voor E-learning en vervolgens voor LTI

• Vul de details van de leeractiviteit in, zoals titel, studietijd en beschrijving

• Kies bij de instellingen, bij LTI, voor LTI 1.3

• Selecteer de 'Tool' die je hebt aangemaakt in de stappen hiervoor

• Vul de Resource URL in

• Optioneel kun je extra parameters invullen (Zie LTI voor gevorderden in het algemene artikel over LTI)

Let op! Om gebruik te kunnen maken van LTI moet de functionaliteit wel aan staan in jouw omgeving. Zie je de optie LTI niet bij de instellingen van je leeractiviteit staan, neem dan contact op met support om te kijken naar de mogelijkheden.