Deeplink

Hoe maak je je eigen SAML-deeplink?

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wat is een deeplink?

Een deeplink is een link die navigeert naar een specifieke pagina in plaats van de hoofdpagina. Hiermee kun je gebruikers direct doorverwijzen naar een leeractiviteit of thema binnen de online academy.

Als jouw online academy gebruikmaakt van Single sign-on (SSO) kunnen gebruikers via een extern account inloggen in de online academy. Voor SSO maken we gebruik van het SAML-protocol. Naast het inloggen via SSO, maakt het SAML-protocol het ook mogelijk om gebruikers direct door te verwijzen naar een specifieke plek in de online academy, namelijk via een deeplink.

Hoe maak ik een deeplink naar een leeractiviteit?

Je kunt zelf een deeplink maken, zodat je gebruikers specifieker kunt sturen naar een bepaalde leeractiviteit.

Hier vind je een Excel met twee tabbladen, waarin je zelf de juiste waarden kunt plakken. Er wordt zo direct een deeplink samengesteld. Hier lees je hoe je aan de juiste waarden komt voor het maken van een deeplink naar een leeractiviteit.

Let op: zorg ervoor dat in de SSO integratie de 'Inloggen met 'knop'' toggle aan staat. Als deze niet aan staat, werkt de deeplink niet.

Voorbeeld

Een deeplink naar een leeractiviteit ziet er bijvoorbeeld zo uit:

Onderdelen

In het voorbeeld zie je in onderstaande volgorde drie variabelen:
integratieId = de specifieke ID van jullie SSO integratie
courseId = de specifieke ID van de leeractiviteit
context = user of admin (meestal user)

Hieronder lees je hoe je aan de informatie komt

Als de SAML-integratie voor jullie online academy aan staat, zie je op de inlogpagina een button met bijvoorbeeld 'Inloggen met Microsoft' staan.

• Klik met je rechtermuisknop op 'Inloggen met Microsoft' en kies vervolgens voor 'linkadres kopiëren'. Je hebt nu het grootste deel van de URL die je nodig hebt. Plak deze link in bijvoorbeeld een notitie zodat je de URL kunt bekijken.

• Achter &courseId= vul je het courseId in van de leeractiviteit waar je naar wil deeplinken. Zoek het courseId van de betreffende leeractiviteit op. Open hiervoor de leeractiviteit via je beheerdersaccount. Het courseId vind je in de URL, zie hiervoor de geselecteerde tekens in de afbeelding hieronder.

• Achter &context= zie je om welke context het gaat, user of admin.

Let op: zorg ervoor dat de ID van de leeractiviteit op de juiste plek in de link staat; &courseId=... hoort na het ID van de integratie te staan. De link sluit af met &context=USER (of ADMIN).

De deeplink is nu klaar om gedeeld te worden met gebruikers!

Hoe maak ik een deeplink naar een thema?

Een deeplink naar een thema is op dezelfde manier opgebouwd als de deeplink naar een leeractiviteit. Op de plek van het courseId, zet je nu het themeId.

Hier vind je een Excel met twee tabbladen, waarin je zelf de juiste waarden kunt plakken. Er wordt zo direct een deeplink samengesteld. Hier lees je hoe je aan de juiste waarden komt voor het maken van een deeplink naar een thema.

Voorbeeld

Een deeplink naar een thema ziet er bijvoorbeeld zo uit:

Onderdelen

In het voorbeeld zie je in onderstaande volgorde drie variabelen:
integratieId = de specifieke ID van jullie SSO integratie
themeId = de specifieke ID van het thema
context = user of admin (meestal user)

Hieronder lees je hoe je aan de informatie komt

Als de SAML-integratie voor jullie online academy aan staat, zie je op de inlogpagina een button met bijvoorbeeld 'Inloggen met Microsoft' staan.

• Klik met je rechtermuisknop op 'Inloggen met Microsoft' en kies vervolgens voor 'linkadres kopiëren'. Je hebt nu het grootste deel van de URL die je nodig hebt. Plak deze link in bijvoorbeeld een notitie zodat je de URL kunt bekijken.

• Achter &themeId= vul je het themeId in van het thema waar je naar wil deeplinken. Zoek het themeId van het thema betreffende thema op. Open hiervoor het thema via je beheerdersaccount. Het themeId vind je in de URL, zie hiervoor de geselecteerde tekens in de afbeelding hieronder.

• Achter &context= zie je om welke context het gaat, user of admin.

Let op: zorg ervoor dat de ID van het thema op de juiste plek in de link staat; &themeId=... hoort na het ID van de integratie te staan. De link sluit af met &context=USER (of ADMIN).

Het deeplinken naar een thema werkt alleen als als de 'Ontdek' feature aan staat voor de Bibliotheek.

Pictogram van bijlage