Brainpower
Brainpower-training starten en voortgang inzien

Lees hoe je als gebruiker een training start in Brainpower, wat je kunt instellen en hoe je je voortgang kunt bekijken

Floor Takman avatar
Geschreven door Floor Takman
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In de online academy zit een trainingstool waarmee gebruikers, met een slim algoritme, kennis kunnen trainen: Brainpower. Lees hieronder verder over hoe je hier als gebruiker mee aan de slag kan.

Een Brainpower-training starten

Je kunt een Brainpower-training op twee manieren starten, afhankelijk van hoe de collectie is samengesteld.

1. Onderaan op het dashboard bij 'Direct naar' vind je de optie om naar Brainpower te gaan:

2. Wanneer een collectie is geïntegreerd met een e-learning kun je hem in deze e-learning terugvinden, door rechts bovenaan op het Brainpower icoontje te klikken:

Beide manieren leiden naar onderstaand scherm, waarop je de training kunt starten. Kies hier de collectie(s) die je wil trainen. In de volgende stap kies je de hoeveelheid vragen die je wilt ontvangen in de training. Standaard is het aantal vragen ingesteld op 10, maar je kunt dit aanpassen.

Is het een geïntegreerde collectie? Dan kun je ervoor kiezen om een selectie te maken van onderdelen uit de e-learning die je wilt trainen.

Tip: we raden aan om standaard te kiezen voor 'Selecteer alle', omdat je hiermee alle leerdoelen in de collectie traint.

Resultaten en analytics van Brainpower; Inzicht in je voortgang en kennisniveau

Aan het einde van de training zie je de voortgang op de leerdoelen die je tot nu toe hebt behandeld in Brainpower-trainingen (en in de geïntegreerde e-learning). Dit kan er bijvoorbeeld zo uitzien:

Vakjes
De vakjes staan voor het aantal leerdoelen in de collectie. Door met je cursor over de vakjes te bewegen, zie je de naam van het leerdoel. De kleuren geven het volgende weer:

• Grijs: Er is nog geen kennisopname of kennisniveau bij dit leerdoel.

• Lichtblauw: Je hebt kennisopname opgebouwd bij dit leerdoel.

• Donkerblauw: Je hebt een hoog kennisniveau bij dit leerdoel.

Kennisniveau
Door over tijd, in verschillende trainingen, vragen van leerdoelen goed te beantwoorden, neemt je kennisniveau toe en wordt de kennis opgeslagen in je langetermijngeheugen. Je beheerst dit leerdoel. Als je een tijd niet traint, daalt het percentage bij Kennisniveau.

Kennisopname
De kennisopname geeft aan dat je leerdoelen getraind hebt en in elk geval een aantal vragen van die leerdoelen goed hebt beantwoord. Je hebt deze leerdoelen getraind. Het getal bij kennisopname daalt nooit.

Analytics van een geïntegreerde collectie bij een e-learning

Als een collectie geïntegreerd is met een e-learning, kun je daarvan uitgebreide analytics zien. Je kunt rechts bovenin het scherm naar de analytics gaan door op het groei symbool te klikken:

Vervolgens zie je per onderdeel van de e-learning welke leerdoelen hierin voorkomen en welke daarvan je al beheerst. Ook zie je de voortgang van de e-learning, de kennisopname en het kennisniveau.